Atelier van Middendorp

Atelier van Middendorp (AvM) begeeft zich in de velden van (interieur)architectuur en design. Atelier van Middendorp maakt gebruik van een divers pallet in de zoektocht naar de positie van oude ambachten in de moderne wereld. Robert van Middendorp, die het atelier startte na zijn afstuderen als interieurarchitect aan ArtEZ, wil ze leren beheersen en het ambachtelijke creatieproces aan den lijve ondervinden. Hij verlangt het van zichzelf als ontwerper.

"We streven naar minimalisme en eenvoud; het is een zoektocht naar tijdloosheid”.

Door middel van verschillende objecten vertelt Atelier van Middendorp een verhaal met materiaal als een medium, en maakt geschiedenis tastbaar. Tegelijkertijd kenmerkt eenvoud en minimalisme zijn ontwerpen; een uitdrukking van zijn zoektocht naar tijdloosheid. "Voor mij is het een streven om mijn ontwerpen tijdloos te laten zijn. Op deze manier kun je tijd als vorm van duurzaamheid zien".

Atelier van Middendorp hecht veel waarde aan het zelf doorlopen van het maakproces. "Dit ben je als ontwerper verplicht. Een ontwerp komt niet alleen uit mijn hoofd maar ook uit mijn handen, 25/75". Naast zijn opleiding heeft Robert stages gelopen (meester-smid, meester-keramist, meester-patissier, meester-goudsmid en meester-glasblazer). Deze opgedane kennis probeert hij continu aan te scherpen.

"Talent you have naturally. Skill is only developed by hours and hours of beating on your craft”. - Will Smith.

Bij ontwerpen die met aandacht gemaakt zijn is de aura van de maker voelbaar. Als ontwerper ontwerp je altijd voor een ander. Je behoort als ontwerper een sociale gedachte te hebben. Je ontwerpen maken “deel uit van de dag” van de gebruiker. Als master in (interieur)architectuur is Robert ook altijd bezig met de rol van ruimte. "Ik stel mijzelf continu de vraag: Heb ik het over ruimte? Welke fenomenologische middelen spreek ik aan? Hoe kan ruimte vangen en een verhaal laten overbrengen? Het lichaam is ons instrument waarmee wij ons verhouden tot ruimte. Geen licht geen donker, geen lichaam geen ruimte".

Profielfoto
Atelier van Middendorp
Robert van Middendorp
Buitengasthuisstraat 72, 8041 AB Zwolle
robert-van-middendorp heeft nog geen recensies.

Robert's projecten

    Samenwerkingen

    Robert's partners

    Robert heeft geen partners geselecteerd

    Geschreven blogs & artikelen