Gietvloer alleen in grijs of wit? Wat dacht je van deze kleuren?

Bijna iedereen associeert gietvloeren direct met de kleuren grijs en wit. Dit zijn onmiskenbaar mooie kleuren voor gietvloeren, maar er is zoveel méér mogelijk op kleurgebied. Ter inspiratie delen we een overzicht van prachtige kleuruitvoeringen voor gietvloeren in verschillende woonstijlen:

Landelijke woonstijl

Door hun natuurlijke uitstraling passen gietvloeren goed bij landelijke interieurs. Bijpassende, natuurlijk ogende kleuren zijn onder meer zandachtig beige, terracotta, mosgroen, (licht)bruin en alle kleurgradaties daarbinnen. Het zijn stuk voor stuk kleuren die het buitenleven prachtig naar binnen halen.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl staat bekend om zijn rustige uitstraling en gebruik van frisse kleuren. De kleur wit voert bij dergelijke interieurs vaak de boventoon en wordt ondersteund met één accentkleur die in verschillende kleurgradaties terugkomt in het interieur. Met name poederachtige accentkleuren als groen en blauw matchen goed met deze woonstijl. Gietvloeren lenen zich goed voor deze kleuren.

Industriële woonstijl

Grijs is de kleur bij uitstek voor het creëren van een industriële uitstraling, doordat het veel weg heeft van een (onbewerkte) betonnen vloer. Maar de ene kleur grijs is de andere niet. Zo zorgen grijstinten met beige en groene kleurtonen voor een unieke betonlook uitstraling die industriële interieurs nóg eigentijdser maken.

Bohemian woonstijl

Wie buiten de gebaande paden durft te denken, voelt zich helemaal thuis in de bohemian woonstijl. Bij deze inrichting kun je werkelijke alle kanten op met kleuren en patronen: van gewaagde kleuren zoals azuurblauw tot warme specerijkleuren als okergeel. Rijkgekleurde interieurelementen komen fantastisch tot hun recht op een gietvloer die daar exact hetzelfde over denkt.

Bovenstaande kleuruitvoeringen zijn afkomstig uit de Artificial en Ambacht collecties van gietvloer specialist TREU interior specials.

Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan: www.treuinteriorspecials.nl