Villa Vught

In het ontwerp van deze moderne villa in Vught stond de bosrijke omgeving centraal. Architect Bos ontwierp een woonvolume met veel licht en privacy door de straatzijde een gesloten karakter te geven. De relaties, open/gesloten en binnen/buiten optimaliseren het contact met de tuin. Deze ruimtelijke visie van de architect werd door Doreth Eijkens vertaald naar het interieur en geeft de woning een warme natuurlijke toets. Het resultaat is een moderne villa met een familiaal karakter. Een ideale plek om na een drukke werkdag heerlijk tot rust te komen.

De van beton gemaakte openhaard is aan de zijde van de woonkamer bekleed met kiezelmatten. De keuken vormt het hart van de villa met als blikvanger een grote afzuig-unit van 4,5 meter. Op de vide is een studiehoek terug te vinden.

Alle ruimtes in deze moderne villa zijn helder en hebben aardse, sobere kleuren die de rust van het bos naar binnen halen. De villa heeft een open karakter met veel intieme plekken en past op deze manier perfect bij de levenswijze van de bewoners.

Doreth Eijkens | Interieur Architectuur
Doreth Eijkens
Contact opnemen
Project details Opdrachtgever

Fam. DrijverPartners

Architect BosFotograaf

Jacomijn Dijkers fotografiePlaats

VughtDatum realisatie

2006