Inntel Art Hotel Eindhoven

In september 2013 nam de Inntel Hotelgroep het Art Hotel in Eindhoven over. Ab Oosterhof stond voor de uitdaging om 35 hotelkamers en gangen van het Inntel Art Hotel Eindhoven te restylen, tapijt en wandbekleding te ontwerpen en de bestaande bar een upgrade te geven. Het uitgangspunt hierbij was het ontwerpen van een eigentijds hotelinterieur waarin een verbinding werd gelegd met de bestaande interieurelementen waarbij het historische Philips verleden behouden bleef.

De hotelkamers

Alle kamers zijn gebaseerd op zes themakleuren. De wandbekleding is geselecteerd op kleur en structuur en op een wand is een oude foto van Philips gebruikt. Over deze foto is een raster terug te zien, gebaseerd op de zes themakleuren, die ook weer terug komen in andere accenten in de kamers, zoals de vloerbedekking. Ook zijn er oude Philips affiches bewerkt en vertaald naar kunstzinnige fotoschilderijen

"Even weg uit het alledaagse om volledig te ontspannen"

Vanuit die gedachte gaat men steeds meer op zoek naar een hotel die wellness faciliteiten aanbieden. Voor het Inntel Art Hotel Eindhoven heeft Ab dan ook een schitterende wellnessruimte mogen creëren. De sfeer van de ruimte wordt in grote mate bepaald door de combinatie van verschillende sfeervolle elementen en materialen zoals de moswand, prachtige tegels, een sterrenhemel en de sfeervolle grafische beelden. De echte ‘eyecatchers’ zijn de loungeplekken waar men zich even in alle rust kan terugtrekken.

Ab Interieurarchitecten
Ab Oosterhof
Contact opnemen
Project details Opdrachtgever

Inntel hotelgroepPartners

Prints van Oranje Vescom BautexFotograaf

Sergé TechnauPlaats

EindhovenDatum realisatie

2015